Fruitjuweeltjes

Aardbeien cake

cook-hat

Gebruiksmoment

Toetje
pot

Bereidingstijd

ca 15 min
cutlery

Aantal Personen

6-8 pers
cook-hat

Gebruiksmoment

ONTBIJT OF LUNCH

< VORIGE RECEPT

VOLGENDE RECEPT >

Indredienten

• 200 gr FruitJuweeltjes aardbeien
• 250 g cakemeel
• 250 g ongezouten roomboter
• 4 eieren
• 250 g fijne kristalsuiker
• 250 1 mespunt zout
• 250 ml slagroom
• 250 gr mascarpone (roomkaas)
• 4 eetlepels aardbeienjam
• 100 gr frambozen
• Verse munt om te garneren

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bestuif met 1 el cakemeel.
2. Scheid de eieren.
3. Snijd FruitJuweeltjes aardbeien vast in kleine stukjes.
4. Maak de vulling door de slagroom met wat suiker (naar smaak) op te kloppen en meng hier vervolgens 150 gram mascarpone doorheen. Zet dit in de koelkast.
5. Zorg dat er tijdens het bakken een schone theedoek klaarligt.

Bereiding

1. Klop de eiwitten stijf met twee eetlepels suiker.
2. Mix het eigeel met de rest van de suiker romig.
3. Meng de bloem met zowel het eigeel als het eiwit.
4. Klop alles rustig door elkaar zodat je niet te veel lucht verliest, maar wel een glad mengsel krijgt.
5. Leg bakpapier op een bakplaat en strijk hier het mengsel glad over uit.
6. Bak de cake in ongeveer 15 minuten gaar, totdat hij net een beetje kleur begint te krijgen.
7. Maak de theedoek warm en vochtig en bestrooi deze helemaal met suiker.
8. Wanneer de cake klaar is, haal je deze direct van het bakpapier en leg je deze op de theedoek.
9. Rol de cake op, en laat hem zo volledig afkoelen.
10. Vul de cake na het afkoelen met de vulling en verdeel hier FruitJuweeltjes aardbeien overheen.
11. Rol de cake weer strak op.
12. Versier het met FruitJuweeltjes aardbeien en verse munt of eetbare bloemetjes.

Serveren

Snij de cake in ongeveer 8 mooie plakken. Serveer met een beetje poedersuiker en extra FruitJuweeltjes aardbeien.
Tip: Gaat de cake niet binnen een dag op? Bewaar hem dan in de koelkast en haal hem een uurtje van te voren er weer uit.