Fruitjuweeltjes

Lust voor het oog en oh... zo zoet

Onze intens zoete FruitJuweeltjes aardbeien worden geteeld van half april tot eind december. In de kas en in tunnelkassen, en buiten op stellingen onder regenkapjes. Door deze verschillende manieren van telen, kunnen wij van half april tot eind december hele lekkere FruitJuweeltjes plukken. Onze aardbeien worden op hoogte geteeld, waardoor het oogsten veel makkelijker gaat en de medewerkers lichamelijk niet zwaar belast worden.

Al onze aandacht gaat in eerste instantie uit naar de aardbeienplant. Een plant die in een fijn klimaat groeit en bloeit, geeft lekkere fris zoete en mooie aardbeien. Een plant die “stress” heeft maakt kleine en waterige aardbeien. Hoe zorgen wij voor zo’n fijn groeiklimaat: met voldoende licht en warmte, water en meststoffen, frisse lucht, niet te vochtig, en zonder vervelende beestjes. Het telen van de planten is dus een nauwkeurig proces.

Het Nederlandse weer zorgt ervoor dat geen jaar hetzelfde is. Ieder seizoen speelt onze familie in op wat we zien bij de planten en wat het weer doet. Zoals veel beroepen en teelten; een vak apart vol uitdagingen.

Doordat wij er voor kiezen om zelf de planten op te kweken, kennen wij de kwaliteit van de planten erg goed en kunnen beter inspelen op de gevoeligheden. In de maand juli gaan we de stekken opkweken die een jaar later worden geplant voor de pluk. Dit gebeurt buiten, de stekken kunnen zodra ze zijn geplant, wortels gaan maken en groeien. Op deze manier wordt de kwaliteit van de FruitJuweeltjes gewaarborgd.