Fruitjuweeltjes

Kinderontbijt met aardbeien

cook-hat

Gebruiksmoment

Ontbijt
pot

Bereidingstijd

35 min
cutlery

Aantal Personen

6 pers
cook-hat

Gebruiksmoment

ONTBIJT OF LUNCH

< VORIGE RECEPT

VOLGENDE RECEPT >

Indredienten

• FruitJuweeltjes aardbeien
• Oud brood (bijvoorbeeld 1 stokbrood of 4 pistolets)
• 5-6 eieren (afhankelijk van de hoeveelheid brood)
• 1 eetlepel kaneel
• Scheutje melk (ongeveer 2 eetlepels)
• Zout
• Boter om de ovenschaal mee in te vetten

Bereiding

1. Snijd het brood in dunne plakken (indien nodig).
2. Vet de ovenschaal in en verdeel het brood over de ovenschaal.
3. Kluts de eieren in een kom samen met 1 eetlepel kaneel, een snufje zout en een scheutje melk. Giet dit mengsel over het brood, dek de ovenschaal af (met aluminium-, of huishoudfolie) en zet de ovenschaal een nacht in de koelkast.
4. De volgende dag verwarm je de oven voor op 175 graden en bak de wentelteefjes in ongeveer 30-45 minuten gaar. Kijk na een minuut of 30-40 even of het ei goed gestold is en verleng indien nodig de bereidingstijd.
5. Haal de ovenschaal daarna uit de oven en strooi er wat poedersuiker over en FruitJuweeltjes aardbeien

Bereiding Havermoutpap met FruitJuweeltjes aardbeien

Ook havermoet ziet er lekker uit en smaakt extra goed met zoete FruitJuweeltjes aardbeien. Havermout is ook nog eens hartstikke gezond, dus ideaal om in je eetpatroon in te passen. Daarnaast geeft het veel energie en dat is ook belangrijk. Kinderen zijn de hele dag in de weer en zijn druk aan het leren op school, daarom is het fijn als ze even door kunnen.

Het lijkt soms alsof het even duurt om dit ontbijt op tafel te zetten, maar ik maak het vaak als de kinderen zich gaan aankleden. Ik breng melk aan de kook en voeg havermout toe, dit laat ik even kort koken en daarna laat ik de pap staan. Ondertussen maak ik fruit schoon.

Als de kinderen beneden komen, dan kan de havermout in bakjes! We leuken het op met FruitJuweeltjes aardbeien en eventueel andere bessen. We voegen vaak nog smaakjes toe zoals kaneel of speculaaskruiden.