Fruitjuweeltjes

Pannenkoeken met aardbeien

cook-hat

Gebruiksmoment

Brunch
pot

Bereidingstijd

ca 30 min
cutlery

Aantal Personen

4-6 pers
cook-hat

Gebruiksmoment

ONTBIJT OF LUNCH

< VORIGE RECEPT

VOLGENDE RECEPT >

Indredienten

• 150 gr FruitJuweeltjes aardbeien
• 1 pak pannenkoeken mix
• 850 ml melk
• 2 eieren
• 200 ml slagroom
• 1 zakje vanillesuiker
• 175 g kwark
• 350 g aardbeien
• 5 à 6 el aardbeienjam

Bereiding

1. Doe de mix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe.
2. Roer het geheel met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk en de eieren toe.
3. Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan.
4. Giet wat beslag in de pan, laat het uitlopen over de bodem en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin. Bak ongeveer 13 à 14 pannenkoeken.
5. Laat de pannenkoeken geheel afkoelen.
6. Snijd de aardbeien met een scherp mes of een eiersnijder in dunne plakjes. Houd wat hele aardbeien achter voor decoratie.
7. Maak nu de vulling. Doe de slagroom in een kom, voeg de vanillesuiker toe en klop de slagroom stijf.
8. Voeg de kwark bij de slagroom en spatel de kwark door de slagroom.
9. Nu gaan we de taart opbouwen. Bestrijk de eerste pannenkoek met een eetlepel aardbeienjam.
10. Leg de volgende pannenkoek op de eerste pannenkoek. Bestrijk deze met een volle eetlepel kwarkroom. Beleg de kwarkroom met dunne plakjes aardbeien.
11. Leg de volgende pannenkoek op het tweede grote bord. Bestrijk deze pannenkoek met een eetlepel aardbeienjam. Doe dit eerst want door de aardbeien is het lastig om de pannenkoek op de taart te besmeren met jam. Leg deze pannenkoek op de pannenkoeken taart.
12. Herhaal stap 2 en 3 tot de pannenkoeken op zijn. Bestrijk de laatste pannenkoek met de kwarkroom.
13. Decoreer de pannenkoeken taart met de overgebleven FruitJuweeltjes aardbeien.

Voilà, een feestje op tafel!