Fruitjuweeltjes

Aardbeien chocolade fondue

cook-hat

Gebruiksmoment

Toetje
pot

Bereidingstijd

35 min
cutlery

Aantal Personen

2 pers
cook-hat

Gebruiksmoment

ONTBIJT OF LUNCH

< VORIGE RECEPT

VOLGENDE RECEPT >

Indredienten

• 8 grote FruitJuweeltjes aardbeien
• 75 gram pure chocolade
• 75 gram melk chocolade
• Handvol noten naar keuze, dit recept gebruikt nougatine nootjes

Kookgerei

• Middelgrote pan met 2 (aluminium) kommen die daar op passen, om een bain marie te maken
• Spatel
• 2 x Kleine spuitzak zonder opzetstuk, of bakpapier gevouwen tot een spuitzak
• Plaat of koelrek
• Keukenpapier

Bereiding

1. Vul een middelgrote pan met een beetje water, breng het water aan de kook en plaats een (aluminium) kom op de middelgrote pan.
2. De kom mag het water niet aanraken, de stoom die van het kokende water af komt zal de kom verwarmen zodat er perfect chocolade in gesmolten kan worden.
3. Voeg de pure chocolade in stukken toe aan de kom. Roer niet teveel, en wacht tot de chocolade in zijn geheel gesmolten is.
4. Plaats melkchocolade in een andere kom en zet deze voor nu aan de kant.
5. Dip de FruitJuweeltjes aardbeien in de chocolade en daarna in de nootjes of sprinkles.
6. Laat ze drogen en eet ze lekker op!