Fruitjuweeltjes

Bruschetta met aardbeien

cook-hat

Gebruiksmoment

Ontbijt
pot

Bereidingstijd

25 min
cutlery

Aantal Personen

4-6 pers
cook-hat

Gebruiksmoment

ONTBIJT OF LUNCH

< VORIGE RECEPT

VOLGENDE RECEPT >

Indredienten

• 250 g FruitJuweeltjes aardbeien
• 3 eidooiers
• 75 g suiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 1,5 el bloem
• Geraspte schil van 1 sinaasappel (alleen oranje deel)
• ½ tl kaneel
• 250 ml melk
• 4-6 zachte witte bolletjes
• Poedersuiker om te bestrooien
• Optioneel: spuitzak met kartelmond.

Bereiding

1. Klop in een kom met een mixer de eidooiers met de suiker en vanillesuiker bleekgeel en romig. Meng er de bloem, het sinaasappelrasp en kaneel door.
2. Verwarm de melk in een pannetje tot aan het kookpunt. Schenk de hete melk onder voortdurend roeren in een straaltje bij het eimengsel.
3. Schenk alles terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Laat de room 2 minuten koken tot hij dik is.
4. Laat afkoelen en roer af en toe om velvorming te voorkomen. Zet de room tot gebruik in de koelkast.
5. Maak FruitJuweeltjes aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
6. Snijd de bolletjes bovenop (op het kapje) diep in, maar niet helemaal door. Duw de broodjes open en leg in elk broodje enkele plakjes aardbei.
7. Schep de room eventueel in een spuitzak en spuit de room op de FruitJuweeltjes aardbeien in de broodjes of schep de room er gewoon met een lepel op.
8. Leg de rest van FruitJuweeltjes aardbeien om de broodjes heen en bestrooi het geheel met poedersuiker.